Edit Content
KURUMSAL
FAALİYET ALANLARI
MEDYA

Boşanırken Borçlar Ortak Mıdır?

Evlilik birliği içinde yapılan borçlar, edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olma gereğince eşlerin eşit sorumluluğuna tabidir. Bu nedenle borçlar da ortaktır. Bu konuda borcun ne için yapıldığı ve borç karşılığında edinilen mallar önemli olup, evlilik birliği içinde gerçekleşen borçlar bu kapsamdadır.

Boşanma Sürecinde Borçlar Nasıl Paylaştırılır?

Borçlar da edinilen mallar gibi mal rejimine tabi ve evlilik biriliği devam ederken birlikte yapılan harcamaların bir parçasıdır. Evliliğin geleceği ve devamı için yapılan ve kişisel olmayan her borcun da ortak olduğunu kabul etmek gerekmektedir.

Borçtan sorumlu olunmadığına dair iddia ancak kanıtlar ile ispat edilerek sorumluluktan kurtulmak mümkündür.

Boşanırken Borçların Paylaşımı Konusunda Hakim Nasıl Karar Verir?

Hakim, bu konuda borçların tespit edilmesini sağlar ve borcun neye dair yapıldığını belirler. Duruma göre borçlar konusunda uzman raporu almak gerekebilir. Bu hallerde Bilirkişi atanır ve borçları ve borçlardan her iki eşin sorumluluğuna dair Rapor vermesi talep edilir.

Kredi ile Alınan Ev Boşanınca Ne Olur?

Evlilik birliği süresi içerisinde satın alınan ve kredi kullanılan bir konut bakımından olağan mal rejimi olan 2002 yılından sonra geçerli olan Mal Rejimi, “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” olup, evlilik birliği içinde edinilen bir mal olması sebebiyle kimin adına tescil edilmiş olursa olsun “Ortak Mal” kabul edilir ve eşler arasında ikiye paylaştırılır.

Boşanma Sürecinde Borçların Paylaşımı Konusunda Avukatın Rolü Nedir?

Boşanma davalarında velayet ve malvarlığı bakımından hak kaybına uğramamak için avukatın hukuki yardımından yararlanmak gerekmektedir. Eşlerin evlilik birliği süresince tabi oldukları Mal Rejimi ve boşanma sonrasında Mal Rejimi’nin Tasfiyesi ile malların paylaşılması bakımından Müvekkil eşin haklarının korunması için alanında uzman ve mal rejimi konusunda yeterli bilgiyi ve yargılama süreci konusunda deneyimi haiz Avukatın hukuki yardımı büyük önem taşımaktadır.

Mal rejimi davaları teknik bilgi gerektiren ve ne zaman neyi kimden talep edeceğini zorunlu kılan davalardır. Mal paylaşımında malların edinilmesine göre ve eşlerin edinilen bu mallardaki maddi katkılarına göre ve yasal payları çerçevesinde haklarına ilişkin gerekli başvuru ve istemlerin yapılması gerekmektedir.

Mal paylaşımına konu malların belirlenmesi, talebe konu olması, buna dair dilekçelerin hazırlanması ve sürecin takibi ile delillerin sunulması gibi alanlarda avukat deneyimine ve alan bilgisine göre gerekli çalışmaları yürütecektir.

Bu gibi bir durum hakkında destek almak için hemen şimdi iletişime geçin ve boşanma avukatı ile görüşün!

2 yanıt

  1. Eşimle ayrılma bosanma suresindeyiz kendisi sabıkalı olduğu için krediyi bana çektirdi şimdi odemicem diyo ben calismiyom ne yapmam gerekir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilecek makaleler