Edit Content
KURUMSAL
FAALİYET ALANLARI
MEDYA

Boşanmada Tazminat Miktarının Tespiti

Boşanmada tazminat miktarı tespitinde Kanun “uygun bir tazminat” terimini kullanılmıştır. Uygun bir tazminat miktarı tespit edilirken  hakkaniyet de  göz önünde bulundurulur.

Tazminat borçlusunun mali durumu zayıf ise tazminattan indirim yapılabilir. Ancak tazminat borçlusunun yüksek bir gelire sahip olması halinde tazminat talep eden eş meslek, sanat icra edebilecek olsa dahi lehine tazminat hükmedilebilir.

Boşanmada tazminat borçlusunun kusurunun yoğunluğuna göre tazminat miktarı arttırılabilir. Ancak, bundan doğan zararın miktarı gözetilmek zorundadır. Eşlerin evlilik süresi, eşlerin yaşları, yeniden evlenme şansları, tarafların sağlık durumları, geleceğe yönelik kazanç beklenti ve ihtimalleri, çocuklarına bakma durumları somut olarak tazminat miktarının hesaplanmasında önemli etkenlerdir. Kısa süren evliliklerde evlilik öncesi şartlara uyum  daha kolaydır. Ancak uzun süren evliliklerde özellikle yaşı ilerleyen talep sahibinin, evlilik öncesi şartlara uyumu zor olacağından tazminat miktarı yüksek tutulabilir. Evliliğin 2002 yılından öncesi tazminatın hesaplanmasında mal rejiminin sona ermesiyle mallardan kaynaklanan kazançların da ayrıca değerlendirilmelidir.

Boşanmada tazminat ve nafaka miktarı ile bu miktar neye göre belirlenir, anlaşmalı boşanmada tazminat, boşanmada tazminat örnekleri gibi konularda hukuki yardım konusunda profesyonel bir hukuki destek almak çok önemlidir. Or Hukuk ve Danışmanlık Ofisi, alanında uzman avukatlar ve danışmanları ile her zaman yanınızda.

Aile ve Boşanma davalarında uzman olan Or Hukuk ve Danışmanlık Ofisi konu hakkında yazmış olduğu onlarca makale ve gerekli hukuki desteği alarak hayatlarına devam eden memnun müvekkilleri ile sizlerin her zaman yanınızda. Konuya ilişkin makalelerimize https://or.av.tr/faaliyet-alanlari/ankara-bosanma-avukati-aile-ve-bosanma-davalari/ adresindeki Makalelerimiz bölümünden veya Blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz. ulaşabilirsiniz.

Youtube kanalımızı takip ederek boşanmada maddi ve manevi tazminat miktarının tespiti konusundaki yayınımızı da takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi çekebilecek makaleler