Edit Content
KURUMSAL
FAALİYET ALANLARI
MEDYA

Av. Mehmet Doğan

Av. Mehmet Doğan, kamu sektöründe 20 yıllık bir deneyime sahip, Ankara doğumlu bir avukattır.

İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamlamıştır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Polis Akademisi mezunu olarak iki alanda lisans mezunudur. Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Sosyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.

ATAUM Avrupa Birliği Temel Eğitim Programını da bitirmiş olup, kamuda AB uygulamaları, AB adaylık sürecinde güvenlik sektörü, AB Twinning (Eşleştirme) projelerinde görev yapmıştır.

Kamu görevi süresince birçok kanun ve yönetmelik hazırlama çalışmalarında ve kamunun yayımladığı alt düzenleyici işlemlerde görev almıştır. 

Uzmanlık alanları arasında kolluk görev ve yetkileri, idari yaptırım  ve kabahatler kanunu uygulamaları, kolluğun zor ve silah kullanma yetkisi, mağdur hakları, mağdur destek ve danışmanlık hizmetleri, CMK’da düzenlenen koruma tedbirleri, ceza hukuku uygulamaları, önleme araması ve adli arama, kamusal mekan ve risk, kent suçları yer almaktadır.

Akademik çalışmaları kapsamında “Türkiye’de 1992-2004 Yılları Arasında Kent Suçlarının Durumunun Analizi” konulu yüksek lisans tezi ve “AB ve Türkiye’de Kişisel Verilerin Korunması” konulu ATAUM bitirme tezi sahibidir. 

Yayımlanmış makaleleri kısaca şöyledir:

i. “İnsan Haklarına Rasyonel Bir Yaklaşım”

ii. “Serseriler ve Mazannaî Sû Eşhas (Serseriler ve Kötü Niyetli Kişiler)”

iii. “Toplum Destekli Polislik: Bilinenler ya da Bilinmesi Gerekenler” 

iv. “Polisin Adli Hizmetlerinin Güvenlik Hizmetlerine Etkisi”

(2007- Toplumsal Sorunlara Sosyolojik Bakışlar Kitabı içinde)

Kariyeri boyunca birçok yabancı ülkede çalışmalar yapmıştır. Görev gereği bulunduğu ve hukuk alanında bilgi sahibi olduğu ülkeler şunlardır: Almanya, ABD, Belçika, Hollanda, İspanya, İsviçre, İngiltere, Litvanya, Avusturya, Romanya, Kosova, Özbekistan ve Libya.

İyi düzeyde İngilizce bilmektedir ve Word, Excel ve Power Point kullanıcısıdır.